top of page
  • Writer's pictureJere Rönkkö

Tarvitseeko henkilöstöratkaisusi nopeutta ja joustavuutta?

Työelämä on viime vuosina muuttunut merkittävästi, kun yritykset siirtyvät yhä enemmän projektimuotoiseen työskentelyyn. Erilaiset projektit edellyttävät nopeaa ja ajantasaista osaamista.


Tarvitsetko enemmän nopeutta ja joustavuutta?


Kun tarvitaan ulkopuolista osaamista, monet yritykset eivät enää ole suin päin palkkaamassa vakituista työntekijää. Ensin harkitaan muita tapoja saada tarvittava työ hoidettua, esimerkiksi ulkoistamalla tai käyttämällä muita joustavia ratkaisuja.


Tämä johtuu tarpeesta tuoda liiketoiminnan toimintoihin nopeutta ja joustavuutta, jotta yritykset voivat säilyttää ja parantaa kilpailukykyään hullun lailla muovautuvilla markkinoilla.


Epävarmat talouden näkymät ja vaikea ennustettavuus pitävät yrittäjät jatkuvasti varuillaan. Henkilöstöpäätökset, olivat ne sitten niitä joilla lisätään tai vähennetään työntekijöitä, ovat aina suuria sekä vaikeita päätöksiä.

Vakituinen vs. vuokratyöntekijä


Ratkaisun tulisi palvella yrityksen tarpeita tehokkaasti sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Henkilöstövuokraus tarjoaa joustavuutta tilanteessa, jossa tulevaisuuden henkilöstötarve ei esimerkiksi ole vielä selvillä. Se mahdollistaa tarvittavan työvoiman hankkimisen heti, kun taas pitkän aikavälin ratkaisu voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan.


Hieman harhaanjohtavasta väliotsikosta huolimatta, nämä kaksi asiaa eivät myöskään kilpaile keskenään. Henkilöstövuokrauksesta on tullut yhä useammalle yritykselle myös kustannustehokas rekrytointikanava, erityisesti kun osaavan työvoiman saatavuus on haastavaa.


Vuokratyöntekijän palkkaaminen vähentää virherekrytoinnin riskiä, antaen työnantajalle mahdollisuuden tutustua uuteen työntekijään ennen pysyvää sitoutumista.


Henkilöstövuokraus tarjoaa joustavan ja tehokkaan tavan hankkia osaavaa työvoimaa tilanteessa, jossa rekrytointiprosessi voi kestää liian kauan. Jos tarve muuttuu myöhemmin, hyvin suoriutunut vuokratyöntekijä voi siirtyä pysyvästi yrityksen palkkalistoille.

Huoleksesi jää vain perehdytys ja työnjohto!


Henkilöstövuokrauksen ja suoran palkkaamisen väliset erot liittyvät hyvinkin pitkälti työnantajan vastuisiin. Henkilöstövuokraus tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, jossa vuokraava yritys vastaa monista työntekijään liittyvistä vastuista – usein siten, että yrityksesi vastuulle jää vain perehdytys ja työnjohto.


Vuokrahenkilöstö mahdollistaa aina ennustettavat henkilöstökulut ja tarjoaa yritykselle tarvittavaa ketteryyttä ja skaalautuvuutta nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Pysy siis ajan hermoilla, ja ainakin harkitse henkilöstövuokrauksen tuomia etuja liiketoimintaasi!

 

Jos päädyt, että tätä kautta voisimme löytää ratkaisuja ongelmiisi – ota meihin yhteyttä – ja laadimme mielellämme tarjouksen tarpeidenne mukaan!

Comentarios


bottom of page